Technológiánk

A csibék napos korban kerülnek hozzánk. Kizárólag háztáji nevelésre alkalmas, életképes, ellenálló, hosszú tenyészidejű fajtákkal foglalkozunk.

A kiscsirkék három-négy hetes korukig igénylik a kotlós melegét, ezért mi a kazánházban alakítottunk ki számukra alkalmas helyet, ahol energiatakarékos "műanyákkal" biztosítjuk nekik az "otthon melegét".

Kizárólag bio tanúsított (természetesen GMO mentes!), kukorica, búza és borsó alapú takarmányt kapnak, illetve az immunrendszer támogatására vitaminokat és nyomelemeket.

A külső hőmérséklet emelkedésével, illetve a csibék hőigényének csökkenésével, kb. négy hetes korban kerülnek ki a védett legelőre.
Itt szabadon kapirgálnak, de továbbra is hozzáférnek a bio takrmány keverékhez, friss vízhez.

A talaj, a legelő és az állomány megóvása érdekében a csirkék egy mozgatható, hálóval zárt karám alkalmazásával naponta friss legelőterületre kerülnek, ezzel
- biztosítjuk számukra minden nap az új "kapirgálnivalót",
- elkerüljük a legelő túlhasználatot, nem alakul ki a "kopár" baromfiudvar,
- megakadályozzuk a kórokozók, paraziták esetleges felszaporodását,
- védjük őket a ragadozóktól és a fertőzéseket (pl: madárinfluenza) hordozó más madaraktól.
Haszonállat tartás keretében a húsukért tartott jószágok nem kerülhetik el sorsukat. Azonban a stresszmentes, gyors vágás érdekében nem szállítjuk őket sehova, hanem helyben, a legszigorúbb Uniós állatvédelmi ajánlások szerint kialakított vágópontunkon, előzetes kábítást követően jön el számukra a vég.
Saját hűtőkamránkban a lehető leghamarabb 2-3 °C hőmérsékletre hűtjük a testeket, majd áthűlve csomagoljuk és azonnal szállítjuk a Fogyasztó részére.